'Taco' wraps uit de grill

Gepubliceerd op 5 januari 2023 om 15:03

Wraps met kip eet ik echt al jaren. Ik denk dat ik ook best wel kan zeggen dat dit een van mijn lievelingsgerechten is. In de tijd dat ik aan het afvallen was, kwam ik vaak thuis uit mijn werk en wist ik eigenlijk niet wat ik moest eten. En letterlijk alle keren (en ja, dat waren héél wat keren) ging ik dan naar de supermarkt toe om ingrediënten te halen voor wraps; (groente) wraps, kip, ijsberg sla, pesto / Philadelphia light, komkommer en cherry tomaatjes. 

Maar ja, op een gegeven moment wil je wel eens wat anders. En omdat ik niet volledig afstand wilde doen van de 'wraps met kip', besloot ik gewoon een andere variant te bedenken. Ik deed dit een paar weken terug op een avond dat ik weer niets wist om te maken. Dit beviel me zo goed, dat ik van iedere donderdag op mijn werk 'wrap dag' gemaakt heb. Dit is dus erg voedend als zowel avond als middag eten. In de avond eet ik er namelijk vaak twee en in de middag maar één. 

Hoe eet ik dit op mijn werk dan? Want het is toch super onhandig en niet lekker als het koud is? Nou, daar geef ik onderaan dit recept graag antwoord op. Het is namelijk super snel en simpel. Maar nu eerst:

Bereidingstijd: 25 minuten

Aantal personen: 2 personen

Maaltijd: lunch / hoofdgerecht

 

Wat heb je nodig?

 • 4 middelgrote tortilla's (dit mogen ook groente tortilla's zijn). 
 • 2 a 3 grote kipfilets
 • 1 ui
 • 1 rode paprika
 • 1 blikje maïs van 150 gram
 • een paar knoflook tenen / knoflook puree naar smaak
 • 1 zakje taco kruidenmix (bijvoorbeeld Albert Heijn eigen merk; taco seasoning mix), deze liggen in de meeste winkels bij de tortilla's. 
 • 1 potje taco saus; van bijvoorbeeld Santa Maria of Albert Heijn eigen merk. Je hebt hierin veel variaties; mild, medium, hot en ga zo maar door. Kies hierin wat jij lekker vind. En oh ja, kies voor een afwisseling ook eens voor de Santa Maria Salsa Garlic !
 • zure room / Philadelphia light
 • geraspte 30 + kaas
 • ijsbergsla
 • Optioneel: sambal

En natuurlijk; een grill. Mocht je gewoon meteen weten waar ik het over heb en zo'n ding in huis hebben, raad ik je aan om gewoon naar onder te scrollen; naar de stappen. Want dit langdradige verhaal hier onder is totaal niet belangrijk. 

Wij hebben een soort 'tosti ijzer' maar dan geen tosti ijzer. Maar we maken hier wel onze tosti's mee. Snap je? Nee? Typ maar gewoon even op Google het woordje 'grill' in. 

Even een uitleg ; wij hebben dus een grill omdat hier grotere boterhammen volledig tussen passen. Bij een tosti ijzer moeten de boterhammen precies in de kleine vierkante vakjes passen, waardoor je dus krijgt dat de helft van je boterham er uit geplet wordt. Maar ook hebben wij een grill omdat wij ook vaker panini's en andere dingen maken. Zo'n grill vinden wij dus 10 x handiger dan een gewoon tosti ijzer. Je zou haast denken dat ik gesponsord word.. Was het maar zo'n feest!

En nóg een handige tip; leg bakpapier tussen de twee 'platen'. Zo hoef je gewoon nooit je grill platen schoont te maken. Gewoon een gratis tip van mij, voor jou. 

En nu door! Of wil je nog weten waar wij de grill vandaan hebben? Ja? 

Ik zal even een linkje toevoegen.

https://www.bol.com/nl/nl/p/bourgini-paninigrill-11-2006-rvs/9300000000247083/?s2a= 

Wij hebben deze sinds april 2021 en gebruiken hem vaker dan 1 x per week. 

En dan nu echt door. 

Hoe maak je het?

Stap 1: Snijd de kipfilets in blokjes, snipper de ui en bak deze samen in een grote pan. Voeg hier ook de knoflook aan toe. Snijd intussen de paprika in fijne blokjes.

 

Stap 2: Wanneer de kipfilet gaar is voeg je de paprika toe en bak je deze voor ongeveer 5 minuten mee. 

 

Stap 3: Doe het volledige zakje taco mix bij het mengsel samen met een paar eetlepels water. 

 

Stap 4: Laat de maïs uitlekken en doe dit bij de rest in de pan. Roer dit goed door en voeg eventueel wat sambal naar smaak toe. 

Een kijkje in mijn pan.

Stap 5: Smeer de tortilla's in met de taco saus. 


Stap 6: Doe wat van de kip vulling in het midden van de tortilla's. Let op dat je niet te veel er in doet, anders krijg je hem niet meer mooi dichtgevouwen. 

 

Stap 7: Doe ongeveer 2 theelepels zure room / Philadelphia light per wraps bovenop het kip mengsel. Je hoeft dit niet uit te smeren. 

 

Stap 8: Strooi per wrap een handje geraspte (30+) kaas er overheen. 

 

Stap 9: Nog een handje ijsbergsla en de wrap kan dicht gevouwen worden tot een pakketje. (zie hieronder een stappenplan hoe ik dit altijd doe)

 

Stap 10: Leg de wraps tussen de grill. Ik zelf zet hem altijd op de hoogste stand, maar dit is per apparaat verschillend. De wraps zijn goed wanneer de buitenkant lekker 'krokant' is. 

 

Eet smakelijk!

Stappenplan wrap dicht vouwen (ik doe ook maar wat). 

Hoe neem ik dit nou mee naar mijn werk?

Vaak maak ik de avond van te voren het kippenmengsel, dit is binnen maximaal 15 minuutjes gedaan. Dit laat ik dan afkoelen en stop ik in een bakje in de koelkast. 

De volgende dag neem ik gewoon mijn grill, een pak tortilla's, een potje tacosaus, geraspte kaas, zure room en ijsbergsla mee naar mijn werk en vouw en grill ik op mijn werk de wraps. Easy Peasy Lemon Squeezy. Teminste, als je er op je werk tijd voor hebt. 

 

Hee.., hoi hè !


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.