
Oh wauw, dit is echt het lekkerste 'gezondere' ontbijtje wat ik sinds tijden heb gegeten. En, het is ook nog eens super simpel om te maken!
Even alvast een kleine dingetje: Ik weet dat er mensen zijn die gaan vallen over het feit dat ik dit een 'gezonder' ontbijt noem. Want Elke, een eierkoek zit toch vol met suikers?
Dat klopt. Er zit 31 gram suiker in 100 gram eierkoek. Eén eierkoek weegt ongeveer 30 gram en dus zit er alsnog 9,3 gram suiker in een eierkoek.
Maar hee, gezond eten moet ook nog leuk blijven toch?
Daarnaast bevat een eierkoek ongeveer 93 calorieën, dat vind ik dan weer reuze meevallen. Zeker wanneer je alleen op je dagelijkse calorieën let.
Je kan er ook voor kiezen om de eierkoeken zelf suiker / koolhydraat arm te maken. Hier zijn vast 100 recepten van te vinden op mister Google.
Dit gezegd hebbende vertel ik nu hoe je dit héééérlijke taartje kunt maken in een paar minuten.
Wat heb je nodig voor één persoon? Want, het is dus voor één persoon. Zo'n heel taartje? Ja, zo'n heel taartje !!
- een eierkoek
- aardbeien
- 250 gram magere aardbeien kwark (bijvoorbeeld die van Optimel of van Melkunie de proteïne versie, welke jij wilt)
- 2 gelatine blaadjes (Dr. Oetker)
- vershoudfolie
- kommetje
- geduld (het moet namelijk wel de avond van te voren gemaakt worden, gezien het een nachtje in de koelkast moet)
Wat gaan we doen?
Aller eerst leg je 2 gelatine blaadjes in een klein schaaltje met 5 eetlepels koud water* en zet dit voor 30 seconden in de magnetron. Roer dit dan even door het water heen en zet nogmaals voor 30 seconden in de magnetron.
Vervolgens doe je lepel voor lepel de kwark bij de gelatine en roer goed door na iedere lepel, tot je 250 gram toegevoegd hebt. Doe dit echt lepel voor lepel, anders krijg je klontjes en dat willen we niet.
Bedek het schaaltje met doorzichtige vershoudfolie (wat groter dan het schaaltje zelf zodat je genoeg hebt om het taartje te bedekken in de koelkast).
Snijd de aardbei in plakjes en bedek de bodem en de zijkanten van het schaaltje met de plakjes aardbei (zie foto).
*we doen dus iets anders dan wat op de verpakking staat van de gelatine blaadjes

Roer nogmaals de kwark even goed door en giet dit rustig in het schaaltje met aardbeien.

Druk nu zachtjes de eierkoek op de kwark (met de bolle kant naar beneden).

Vouw nu de folie dicht over de eierkoek en zet een nachtje in de koelkast.
De volgende dag til je voorzichtig met behulp van de folie het taartje uit het schaaltje en legt het op zijn kop op je bord. Haal het folie er af en tada! Je taart is klaar om opgegeten te worden!

Reactie plaatsen
Reacties