
Bananenbrood is erg lekker en ook nog eens gezond. Bananenbrood kan je eten als ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje.
Waarom zou je ongezond bakken als het ook gezond kan?
Bananenbrood met havermout
Maaltijd: ontbijt – lunch – tussendoortje
Voorbereiding: 8 minuten
Baktijd: 40 minuten
Totale tijd: 48 minuten
Voedingswaarden
Portie: één bananenbrood, 8 plakjes
Calorieën: 115 kcal
Vetten: 6 gram
Koolhydraten: 12 gram
Eiwitten: 3 gram
Ingrediënten
Beslag
3 eieren
50 gram walnoten
100 gram havermout
2 eetlepels kokosolie (gesmolten)
3 bananen (beste is rijpe bananen)
100 gram pure chocolade in kleine stukjes gebroken
Garnering
Banaan
Walnoten
Kokosrasp
Cacaopoeder

Instructies voor het beslag
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Prak de bananen fijn met een vork.
- Mix de walnoten en de chocolade snippers met de kokosolie.
- Voeg vervolgens de eieren één voor één toe.
- Mix de havermout met de fijn geprakte bananen en het walnoten – chocolade mengsel.
- Giet het beslag in een cakevorm. Ik gebruikte een silicone bakvorm van de action; hierbij hoef je namelijk niet de bakvorm in te vetten met olie of boter en wip je de cake/het brood zo uit de vorm.
- Bak het brood 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Tip: gebruik een saté prikker om te bepalen of het brood goed gebakken is; prik met de saté prikker in de cake. Wanneer de saté prikker er schoon uit komt is de cake klaar.
Garnering
Wanneer het bananenbrood klaar is strooi je de extra bananenplakjes, walnoten, cacaopoeder en de kokosrasp er met een losse hand overheen.
Eet smakelijk!

Reactie plaatsen
Reacties