Zomersalade met granaatappel

Gepubliceerd op 24 april 2019 om 17:00

Het zonnetje gaat weer schijnen, de temperatuur buiten gaat omhoog en we hebben met dit weer maar weinig zin om écht te koken toch? 

Toch ben je nog hard aan het werken voor je summer body en wil je wel iets gezonds eten. 

Klein weetje over de granaatappel

De antioxidanten in dit fruit helpen niet alleen bij het voorkomen van ernstige ziekten. Ze zorgen ervoor dat gifstoffen uit je lichaam worden afgevoerd en helpen actief mee bij het verbranden van vet. Granaatappel is een van de gezondste fruitsoorten op de wereld.

 

Meteen naar de winkel en deze heerlijke fruitsoort inslaan dus! 

Zomersalade met granaatappel

 

Maaltijd:               lunch – diner

Voorbereiding:    15 minuten

Baktijd:                 0 minuten

Totale tijd:            15 minuten

Voedingswaarden

Portie:                   één persoon

Calorieën:            480 kcal

Vetten:                  22,4 gram

Koolhydraten:      31,2 gram

Eiwitten:                37,9 gram

Ingrediënten

πŸ₯¬ 65 gram veldsla. 
🌢 71 gram oranje paprika. 
πŸ— 136 gram gerookte kipfilet. 
πŸ§€ 31 gram feta 43+
πŸ₯– 15 gram pijnboompitten. 
🍎 halve (+/- 95 gram) granaatappel.

 

Ik zelf doe er geen dressing doorheen omdat ik dat zonde vind van de smaak van de granaatappel. Bovendien zit er in de granaatappel genoeg sap, dus de salade is niet droog.

Hoe te maken

  • Was de sla en doe dan de sla alvast in de bak waarin je de salade wilt gaan maken.
  • Snijd de paprika, gerookte kipfilet en feta in kleine blokjes. Ik zelf doe het dan nog eventjes in aparte kommetjes, maar ik kan me voorstellen dat je geen zin hebt in veel afwas. Je kan het daarom ook allemaal alvast bij de sla doen. 
  • Pel de granaatappel: snijd de granaatappel door tweeën. Vervolgens pak je een bak met water (of je gootsteen) en krab je de pitjes onder het water los van de schil. De witte velletjes komen dan naar boven gedreven (die gooi je uiteindelijk weg) en de pitjes zinken naar de bodem.

     Je kan de andere helft van de granaatappel makkelijk nog bewaren in de       koelkast in een afsluitbaar bakje.

     Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om kant en klare granaatappel pitjes       te kopen wanneer je geen zin hebt om te pellen, alleen is een hele (of twee)       granaatappels voordeliger en je hebt meer. 

  • Gooi nu alle ingrediënten bij elkaar en voeg vervolgens de pijnboompitjes toe. 

Eet smakelijk!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.