
Deze heerlijke salade is niet alleen lekker, de salade maak je ook nog eens erg snel en hij vult ook nog eens goed door de vele eiwitten die er in zitten.
Courgette salade met kip en cashewnoten
Maaltijd: lunch - diner
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Voedingswaarden
Portie: één persoon, bord
Calorieën: 339 kcal
Vetten: 12,2 gram
Koolhydraten: 16 gram
Eiwitten: 43,1 gram
Ingrediënten
150 gram kipfilet blokjes
200 gram courgette
50 gram veldsla (of ander sla)
17 gram cashewnoten
80 gram champignons
één eetlepel knoflookpoeder
één eetlepel paprika poeder
twee eetlepels olijfolie
Hoe te maken
- Wanneer je een hele kipfilet hebt, snijd je de kipfilet in blokjes.
- Doe de kipfilet in een schaaltje en voeg hier de twee eetlepels olijfolie, eetlepel knoflookpoeder en de eetlepel paprikapoeder aan toe. Goed mengen en laat dit dan eventjes in trekken.
- Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes en bak deze in een koekenpan goudbruin. Wanneer ze goudbruin zijn leg je ze even op een bord om af te koelen.
- Bak de champignons naar smaak en laat de champignons vervolgens ook afkoelen op een bord.
- Bak de kipfilet blokjes tot ze vanbinnen niet meer bruin zijn.
Tip: wanneer je een deksel op de koekenpan legt, zal de kip sneller gaar worden. Ik zelf heb geen deksel, dus ik gebruik altijd aluminiumfolie die ik losjes over de pan heen leg.
- Leg ondertussen de sla op een bord of in een schaal en leg hier overheen de courgette schijfjes.
- Wanneer de kip klaar is leg je de kip blokjes boven op de courgette schijfjes en strooi je er de champignonnetjes overheen.
- Tot slot strooi je er nog de cashewnoten overheen en voilá, je hebt een heerlijke maaltijd!
Eet smakelijk!

Reactie plaatsen
Reacties