
Gezien ik de laatste tijd weer veel bezig ben met mijn voeding, probeerde ik eigenlijk minder koolhydraten te eten en dus zeker geen pasta.
Toch vind ik deze pasta met veel kip en groente zo af en toe ook wel eens lekker!
Tagliatelle met kipfilet en kerriesaus
Maaltijd: Diner
Voorbereiding: 5/10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Voedingswaarden
Portie: één persoon, bord
Calorieën: 381 kcal
Vetten: 4,1 gram
Koolhydraten: 40,4 gram
Eiwitten: 43,9 gram
Ingrediënten
150 gram kipfilet (blokjes)
117 gram champignons
75 gram rode paprika
65 milliliter kerrie saus
66 gram tagliatelle
Hoe te maken
- Wanneer je een hele kipfilet hebt, snijd je de kipfilet in blokjes.
- Bak alvast de kipfilet blokjes in een koekenpan en bereid de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Ik zelf kruid de kipfilet niet, omdat er nog kerriesaus overheen gaat en dat voor mij al voldoende smaak geeft.
Tip: wanneer je een deksel op de koekenpan legt, zal de kip sneller gaar worden. Ik zelf heb geen deksel, dus ik gebruik altijd aluminiumfolie die ik losjes over de pan heen leg.
- Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de champignons in schijfjes.
- Bak, wanneer de kipfilet blokjes bijna gaar zijn, de champignons en paprika naar smaak.
- Vul de waterkoker met water en giet vervolgens het gekookte water in een maatbeker (65 milliliter). Voeg daarna 13,5 gram kerriesaus toe aan het water en roer goed door.
- Giet de tagliatelle af en leg op een bord. Voeg vervolgens de champignons, paprika en kipfilet toe en giet hier de kerriesaus overheen.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties