
Eerder zette ik al een recept op mijn website van een bananenbrood met havermout. Maar een gezonde (biologische) dubbele chocolade bananenbrood is natuurlijk nog veel lekkerder!!
Dubbele chocolade bananenbrood
Maaltijd: ontbijt – lunch – tussendoortje
Voorbereiding: 10 minuten
Baktijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Voedingswaarden
Portie: één plakje (65 gram)
Calorieën: 105 kcal
Vetten: 2,3 gram
Koolhydraten: 19,9 gram
Eiwitten: 3,9 gram
Ingrediënten
Beslag
Bananenbroodmix Arthur & The Sisters
Zakje donkere chocodrops (zit bij de bananenbroodmix inbegrepen)
4 rijpe bananen (400 gram)
250 milliliter (plantaardige) melk
Garnering (optioneel)
Banaan
Gehakte (hazel) noten
Amandelschaafsel

Instructies voor het beslag
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen fijn met een vork.
- Mix de (plantaardige) melk samen met de bananen in een grote mengkom. Ik zelf gebruikte gewone magere melk.
- Voeg de bananenbroodmix toe en roer goed door met een vork.
- Voeg de chocodrops toe en roer ze kort door het deeg.
- Giet het beslag in een cakevorm. Ik gebruikte een silicone bakvorm van de Action; hierbij hoef je namelijk niet de bakvorm in te vetten met olie of boter en wip je de cake/het brood zo uit de bakvorm.

- Bak het brood 35 minuten in de voorverwarmde oven. Tip: gebruik een saté prikker om te bepalen of het brood goed gebakken is; prik met de saté prikker in de cake. Wanneer de saté prikker er schoon uit komt is de cake klaar.
- Laat de cake nog 10 minuten afkoelen in het bakvorm en laat hem vervolgens nog goed afkoelen op een plank/bord.

Garnering
Je kunt er na afloop nog stukjes banaan, gehakte (hazel) noten of amandelschaafsel overheen strooien.
Dit is optioneel en heb ik zelf niet gedaan.
Eet smakelijk!

Reactie plaatsen
Reacties