Quinoa salade met garnalen en feta

Gepubliceerd op 15 april 2020 om 12:26

Quinoa is een bron van eiwit en de mineralen koper en magnesium. Verder bevat Quinoa vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer.

Wanneer je weinig zin hebt om te koken is deze quinoa salade ideaal. Daarbij is de salade echt super lekker tijdens deze zomerse temperaturen, ook smaakt hij erg lekker bij een barbecue. Genoeg voordelen dus! 

Hoe je de quinoa salade maakt is eigenlijk helemaal aan jezelf. Weer zo'n voordeel; het is een kwestie van alles wat jij lekker vind in één salade gooien. Dat vind ik zo heerlijk aan deze salade. Ik maak hem echt nooit het zelfde, er is altijd wel iets wat ik er aan verander. De lekkerste quinoa vind ik met kipfilet en héél veel knoflook. Ik ben echt een knoflook liefhebber. Wanneer dit aan het eten is toegevoegd ben ik eigenlijk al gelukkig. Ik doe er dan ook niet maar één teentje in, nee ik doe er gewoon een hele voet in. Lekker toch. Mensen om mij heen die kijken maar uit, haha. 

 

Benodigdheden voor deze quinoa salade (4 personen)

Let op, je kan hem dus maken hoe je zelf wilt, dit is enkel een voorbeeld. Ook de hoeveelheden van alles kan je helemaal zelf bepalen. 

- 400 gram quinoa

- 15 cherrytomaatjes 

- 300 gram feta kaas

- 1/2 komkommer 

- 10 gedroogde tomaatjes

- 1 Paprika

- Garnalen. Ik pak altijd gewoon heel de zak, omdat ik dit gewoon erg lekker vind en de mensen die mee-eten ook. Dit kan je natuurlijk ook verminderen naar hoeveel je zelf wilt!

- Kerriepoeder (naar smaak)

- Knoflook voor de garnalen (naar smaak)

Dressing

Deze dressing 'moet' je eigenlijk bij iedere quinoa salade gebruiken, ongeacht wat je er in gooit. De dressing zorgt er voor dat de quinoa niet droog wordt. 

- Citroen

- 4 eetlepels olijfolie

- Knoflook (naar smaak)

- Peper (naar smaak)

- Zout (naar smaak)

 

Quinoa blijft langer houdbaar wanneer je het koel, donker en droog bewaart. 

Koken maar!

Persoonlijk vind ik de salade het lekkerste wanneer hij koud is. Maak dus de salade een tijd van te voren. Maar hee, ook dit mag je weer helemaal zelf weten! 

Stap 1 Spoel de quinoa af in een zeef met koud water. Zo haal je de bittere smaak weg.

Stap 2 Kook de quinoa volgens de verpakking. 

Stap 3 Bak de garnalen naar smaak met knoflook. 

Stap 4 Snijd intussen de tomaatjes, komkommer, gedroogde tomaatjes en paprika in kleine stukjes. 

Stap 5 Wanneer de quinoa klaar is maak je de dressing: knijp het sap van de citroen uit in een kommetje. Voeg daarna de olijfolie, knoflook, peper en zout toe aan het citroensap en roer dit goed. Verdeel dit vervolgens over de quinoa en roer goed door. 

Stap 6 Laat de garnalen afkoelen op een bord wanneer deze gebakken zijn. 

Stap 7 Gooi de gesneden groenten (tomaat, komkommer, gedroogde tomaatjes en paprika) bij de quinoa in een grote salade bak. 

Stap 8 Snijd de fetakaas in blokjes en voeg deze ook toe aan de salade. 

Stap 9 Wanneer de garnalen afgekoeld zijn voeg je ook deze toe aan de salade. Let er op dat ze niet meer warm zijn, anders smelt je feta. 

Stap 10 Voeg nog een lekkere hoeveelheid kerriepoeder toe aan de salade en schep alles goed door elkaar. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.