Avocado spread met kikkererwten

Gepubliceerd op 26 januari 2022 om 11:42

Avocado spread met kikkererwten; veel vetten, maar wel goede vetten!
Deze spread is heerlijk op een boterham, toast, , cracker, rijstwafel of als chips dipje.

Wanneer je hem op je (geroosterde) boterham of cracker doet, is het heerlijk om er nog een eitje bovenop te leggen. Dit kan gebakken, gepocheerd, geklutst of gekookt zijn. Ik zelf vind het wel lekker als het eigeel nog 'uitlek-baar' is.  

( de leuke kokosnoot bakjes zijn afkomstig van het Instagram account van Laura; @calmchaosinterior )

Ingrediënten voor 2 á 3 personen: 

  • 100 gram kikkererwten (uit een zak, niet uit een pot/blik)
  • 1 avocado (eet rijp)
  • 10 gram lijnzaad
  • 1/2 limoen
  • Olijfolie
  • 1 theelepel kerrie poeder (wanneer je hem nog te flauw vind, 2 theelepels)
  • Peper en zout (naar smaak)

De avocadospread bewaar ik zelf +/- 2 dagen in de koelkast

Bereiden:

  1. Spoel de kikkererwten af in een vergiet met koud stromend water.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en dep eventueel nog een beetje droog met een keukenpapiertje.
  3. Meng de kikkererwten met de kerriepoeder.
  4. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hier in de kikkererwten +/- 5 minuten goudbruin.
  5. Snijd ondertussen de avocado door de helft en verwijder de pit.
  6. Haal de avocado uit de schil en doe dit in een kom.
  7. Prak de avocado fijn en meng dit met een halve uitgeknepen limoen, lijnzaad, zout en peper tot een 'klont vrije' spread. Het snelst en makkelijkst is om dit met een staafmixer te doen.
  8. Je kan er nu voor kiezen om de kikkererwten door de spread te roeren, maar je kan ook eerst je brood/crackers/rijstwafels besmeren met de spread en hier de kikkererwten overheen strooien. 

 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.