Hoera, ik word tante!!

Gepubliceerd op 23 januari 2019 om 18:02

Hallo lief klein wondertje.

Neem maar de tijd om te groeien, te stralen.

Om tijdens het ontdekken soms te verdwalen.

Te beleven, verwonderen.

Met jouw blik en hart open.

En weet dat wij, altijd, met jou mee zullen lopen.

In augustus kreeg ik te horen dat ik in maart 2019 tante zou worden. Heel blij was ik, maar ik voelde me tegelijkertijd ook heel erg raar. Waarom weet ik nog steeds niet goed. Mijn broer en schoonzus hebben het mij vertelt toen ze rond de 10 weken zwanger waren, het was dus nog heel pril.

 

Ik kwam samen met mijn vriend terug van vakantie en ontving ineens een Whatsappje van mijn broer met “Ben jij zaterdag (4 augustus) thuis?” Waarop ik “Nee” antwoordde. “Nou lekkere thuiskomst voor papa en mama dan, als er niemand thuis is wanneer zij terug komen”, kreeg ik daar nog als antwoord op. Meteen was ik geïrriteerd.. app je me daar nou voor? Terwijl ik ook gewoon nog twee broers heb die hier thuis wonen. Maar ik vond het als nog best wel apart. Mijn broer appt mij namelijk nooit, alleen eigenlijk als hij iets nodig heeft.. haha. En ik zie hem ook wel eens vaker 3 weken niet, dus ik vond het allemaal maar raar.

Een halve week later staan mijn broer en schoonzus hier ineens op de stoep. Toevallig waren mijn vriend en ik thuis, verder niemand. “Is er weer niemand thuis?”, vraagt mijn broer een beetje teleurstellend. En terwijl ze binnen komen lopen zie ik dat mijn schoonzus met een tasje van de Hunkemöller aan komt lopen. Ik dacht dat het misschien een vervroegd verjaardagscadeautje was, ik was die zondag namelijk jarig, maar nee. Eerst hebben we lang gepraat over hoe hun vakantie was en over hoe onze vakantie was. Daarna zei mijn broer: “We hebben nog een cadeautje voor jullie mee genomen uit Kroatië”. Huh? Ook dat doe je normaal gesproken nooit.. Mijn vriend kreeg een cadeautje en ik een envelopje. In het envelopje zat een kaartje met de tekst “Strooi liefde rond als confetti”. Ik zag het kaartje en zei: “Ehh, dit komt niet uit Kroatië”. Maar nog steeds had ik niets door. Inmiddels had mijn vriend het cadeautje al open gemaakt waar een klein schattig rompertje in zat met 3 olifantjes er op. Ik had dit nog helemaal niet door, ik was nog veel te druk met het lezen van de kaart, waar in stond: “Ik ben misschien nog heel erg klein, maar in maart 2019 zal ik er zijn”. Ik keek naar mijn vriend en zag het rompertje wat hij vast had. Ik sprong op van blijdschap en begon mijn broer en schoonzus te kussen. Nu viel het kwartje.. “Daarom wilde je dat ik thuis was, helemaal niet om papa en mama op te vangen”, zei ik nog lacherig.

Na dat mijn broer en schoonzus weg waren werd ik heel stil. Op de een of andere manier een beetje verdrietig zelfs. Ik was wel blij, dat ik eindelijk tante werd. Ook omdat ik enorm veel van kinderen hou. Maar alsnog.. ik denk niet dat het heel erg binnen kwam bij mij. Of misschien werd ik juist wel stil door de blijdschap die ik voelde.

De volgende dag was de stilte al snel over. En eigenlijk iedere keer als ik mijn broer of schoonzus zie vraag ik iets over de baby. Ik ben nog nooit zo enthousiast en geïnteresseerd ergens in geweest, geloof ik. Ook kijk ik in iedere kledingwinkel waar ik kom voor kinderkleertjes in plaats van kleding voor mezelf. 

Vanaf het moment dat ik het wist heb ik mijn schoonmoeder, die heel goed kan haken, aan haar mouw getrokken: ik wilde iets gaan haken voor de baby, het liefst een knuffeltje, een dekentje, een rammelaar, een bijtring en alles wat daarbij hoort. Maar misschien was het slimmer om eerst één ding te haken.

Mijn schoonmoeder heeft me een patroon gegeven voor een wolkje, waar je een muziekdoosje in kon stoppen. Ik mocht de kleurtjes uitzoeken wat ik nog wel vrij lastig vond, ik wist namelijk nog helemaal niet of het een jongen of een meisje werd. Het moesten dus gender neutrale kleuren zijn. Mijn broer en schoonzus wisten ook nog helemaal niet of ze wilde weten wat het werd en of ze het zouden laten weten. Inmiddels hebben ze een geslachtsbepaling gehad en weten we dat het een meisje word. Ik krijg een nichtje!!

Een aantal maanden later hebben we besloten om als verrassing voor mijn schoonzus een Babyshower te organiseren. Dit was een mooi moment om het wolkje te geven, waar mijn schoonzus heel erg blij mee was. Zelf was ik ook heel trots op mijn zelf gemaakte wolkje, ik gaf echt iets wat van mezelf was en wat niemand anders kon geven.

Uiteindelijk is dit het muziekwolkje geworden: "Claudia". Later vond ik nog een 'kiekeboe' olifant, dit samen met het wolkje heb ik tijdens de Babyshower als cadeautje gegeven. 

Als je ook graag haakt, neem dan eens een kijkje op de website van 'Juf Sas' voor gratis haak patronen, interessante boekentips en schilderijen.

www.jufsas.com

14 maart is mijn schoonzus al weer uitgerekend, dit is enorm snel gegaan.

Ik kan niet wachten om je te ontmoeten lieve kleine meid.

Slaap maar
En weet dat je welkom bent
We leven naar het moment
Dat jij hier bij ons zal zijn
Zorg maar dat je groter groeit
Voor ons heb je al een naam
Je wieg staat al bij het raam
Dus neem de tijd


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Monique D'Hondt
4 jaar geleden

Mooie blog hoor Elke!