Vriendenboekje vragen aan mezelf

Gepubliceerd op 13 maart 2019 om 15:00

Buiten mijn naam, mijn leeftijd en mijn werk is er eigenlijk nog niet zo veel bekend over mij. Vandaar dat ik gevraagd heb aan iemand om mij een aantal vragen te stellen, waar ik eerlijk en zo uitgebreid mogelijk antwoord op geef. Leer mij zo beter kennen. 

Vond je dit een leuke/interessante blog?

Bekijk resultaten

Vriendenboekje vragen aan mezelf

Leer mij beter kennen

Hoe oud wil ik worden:

86 jaar, dat is het eerste wat in me op kwam. 

Welke drie woorden omschrijven mij het meest:

1. Lomp, omdat ik nogal vaak lompe acties heb. Ik blijf bijvoorbeeld vaak met mijn mouw of zak aan een deurklink hangen of wanneer er ergens in een ruimte iets staat wat er al jaren staat, kan ik daar alsnog keihard tegenaan lopen of overheen struikelen. 

2. Impulsief, ik kan enorm snelle beslissingen nemen waar ik vaak iets langer over na had moeten denken. 

3. Gevoelig, ik trek me best wel snel wat aan van sommige dingen, ik kan uren lang malen over iets wat ik die dag gehoord of gezien heb en wanneer er ergens een negatieve sfeer hangt, ben ik de rest van de dag in mezelf getrokken. 

Waar geef ik het liefst mijn geld aan uit:

Het liefst aan kleding, maar het meeste (helaas) aan eten. Wanneer je mijn bankrekening ziet, zie je 9 v/d 10 keer een supermarkt naam staan.. oeps. 

Waar geef ik het minst snel mijn geld aan uit: 

Sokken, ondergoed en tassen. Sokken en ondergoed omdat ik dit grote onzin dingen vind die niemand ziet en wat 9 v/d 10 keer nog best veel geld kost. Ik vind namelijk €10,00 voor één onderbroek best wel duur. En tassen omdat ik daar eigenlijk niet zo veel om geef en hier vaak wel een paar jaar mee doe. Ik koop pas een nieuwe wanneer mijn huidige tas echt 'overleden' is. 

Mijn grootste talent:

Dan denk ik toch teksten schrijven / werkstukken maken. Klinkt heel suf eigenlijk als ik er zo over na denk, maar ik vond werkstukken maken op school echt heel leuk. 

Mijn levensmotto:

"Alles wat groot is begon ooit klein, je hoeft niet meteen een vlinder te zijn." Dit is een tekst uit een lied van Marco Borsato - Vlinders. Deze quote past bij mij omdat ik altijd maar verwacht dat ik alles meteen op het hoogste niveau moet kunnen en niet mag falen, terwijl iedereen op een laag niveau moet starten en het absoluut niet erg is om een keer een fout te maken.  

Blunders die ik geregeld maak: 

Ik heb best regelmatig dat er iemand hoi roept of zwaait en ik als een debiel terug zwaai. Een paar seconde later kom ik er achter dat er niet naar mij gezwaaid werd, maar naar de persoon achter mij. Ik doe dan vaak snel alsof ik mijzelf uitrek of een staart in mijn haar maak. Oeps.. Hier komt dus ook dat lompe in mij naar boven. 

Wat vond ik als kind verschrikkelijk: 

Het kinderkoor. Ik moest hier verplicht op van mijn moeder. Ik vond dit ten eerste verschrikkelijk omdat ik door heel mijn klas uitgelachen werd, ten tweede omdat ik niet kon zingen, ten derde omdat ik totaal geen vrienden daar had en ten vierde omdat ik het vreselijk vond om wekelijks te zingen in de kerk. Ik heb absoluut geen hekel aan de kerk, maar ik zit dan liever 2 uur lang te luisteren naar wat er gezegd word en om me heen te kijken dan dat ik 2 uur lang moet zingen. Vaak zong ik trouwens niet eens mee, ik bewoog dan gewoon met mijn mond. 

Welk lied moet er gedraaid worden op mijn begrafenis:

Marco Borsato – Doe wat je altijd deed. Ten eerste omdat Marco Borsato mijn favoriete zanger is, ten tweede omdat dit liedje echt kloppend is wanneer ik er niet meer zou zijn en ten derde omdat ik het natuurlijk een heel mooi liedje vind. 

Tegen welke geluiden kan ik echt niet:

Stofzuiger geluid, handdroog blazer, wanneer iemand in een restaurant heel irritant met zijn mes in zijn bord snijd en neus snuiten geluid, dat vind ik zo'n smerig geluid en kan daar echt van gaan kokhalzen. 

Welke drie dingen zou ik nooit doen:

Pillen slikken/snuiven, met alcohol op auto rijden en kinderen slaan of hardhandig vastpakken. 

Wat ik ooit gedaan heb, maar nu nooit meer zou doen:

Zo maar bij iemand in de auto gaan zitten. Mijn vriend ken ik via Social Media, na een maand spraken we af bij hem thuis en hij zou mij ophalen bij het trein/bus station in Bergen op Zoom. Ik ben gewoon ingestapt en mee naar zijn huis gegaan zonder dat ik hem eigenlijk echt kende. Gelukkig is hij heel lief en doet hij niemand kwaad.

Welk woord gebruik ik soms iets te vaak:

Buiten mijn werk gebruik ik het woord "Jezus" bijzonder vaak. Ik moet me dus echt inhouden bij mensen die heel gelovig zijn. 

Welke drie goede doelen steun ik:

Varkens in nood (ja echt), postcode loterij en SOS kinderdorpen.

Mijn favoriete alcoholistische drank:

In de winter: zoete witte wijn (thuis), het liefst Hugo / Canei 

In de zomer: Liefmans met ijs of Radler met citroen.

In een café: wodka met RedBull of Smirnoff Ice.

Aan welke huishoudelijke taak heb ik echt een hekel aan:

Stofzuigen, dit vind ik echt verschrikkelijk en stel dit het liefst zo lang mogelijk uit zodat iemand anders het voor mij doet. 

Ik kan absoluut niet tegen troep, maar in mijn eigen kamer ruim ik echt nooit op. Vaak maak ik een padje van de deur naar mijn bed, de rest ligt dan vol met troep (kleding die ik uit de kast haal, die ik vervolgens toch niet aan trek en dan op de grond gooi in plaats van het terug in mijn kast te leggen). 

Mijn guilty pleasure:

Ik slaap nog met 5 knuffels en vind het ook oprecht zielig wanneer een knuffel op de grond ligt, geen deken heeft of alleen in mijn bed ligt. Wanneer ik één knuffel ergens mee naartoe neem, moet ik de andere 4 ook mee nemen omdat ik anders het idee heb dat ze boos op me worden. 

1. Blafje (sinds mijn 8e), een hond. 

2. Konijntje kroel (sinds mijn 19e), dit is eigenlijk een muis, maar ik noem hem konijntje kroel. Hier zit een rammelaar in en in zijn oortjes zit crisp papier. 

3. Frenky (sinds afgelopen zomer), een popje. 

4. Joris (sinds mijn 19e), een zeehond aan een lapje. 

5. Siertje (sinds afgelopen zomer), een grote zachte wolk met een gezichtje er op, gebruik ik vaak als kussen. 

Ik snap best dat, nu je dit weet, je op het kruisje klikt en weg gaat van mijn blog. 

Waar ben je bang voor:

Donker, of dat nou binnen of buiten is. Ik ben altijd bang in het donker. 

Wat heb ik vroeger verzameld:

Slakken, deze verzorgde ik dan echt door ze iedere dag eten en drinken te geven en liet ze voortplanten in een aquarium. 

De slechtste openingszin ooit naar mij gestuurd/ tegen mij gezegd:

"Je komt me bekend voor, maar ik weet niet waarvan." Ik zal hierbij geen namen noemen... 

Als ik mezelf met een beroemdheid zou vergelijken is dat:

Ik denk dan toch Nienke Plas. Niet perse omdat ik haar heel leuk vind en al haar vlogs kijk, maar meer omdat ik mezelf echt heel erg herken in haar, in acties die ze heeft en wat ze allemaal zegt.

Op deze beroemdheid ben ik stiekem verliefd

Op Jan Kooijman. Geen uitleg nodig lijkt mij.. 

Waar kan ik niet tegen:

Leugens, veranderingen, onrecht en wanneer mensen mijn naam zonder hoofdletter schrijven.

Welke maniertjes heb ik:

Ik ben heel open over wat ik op de wc gedaan heb, wanneer ik dat gedaan heb en hoe het er uit zag. 

Welke drie automerken zou ik nooit willen rijden:

Citroën (cactus), Lada en BMW. Verschrikkelijke auto's vind ik dat. 

Mijn waardevolste bezit:

Mijn bedelarmband met daaraan een vingerafdruk met as van mijn opa, een hondenpootje van mijn overleden hond, een beertje van mijn beste vriendin en een diamant van mijn vriend. Deze armband doe ik ook nooit af.

De vervelendste herinnering uit mijn kindertijd:

Een jongen uit mijn klas die vermoord werd op school.

Welke drie jongens namen en welke drie meisjes namen zou jij je kind nooit geven:

Sorry not sorry. 

Jongens: Bram, Bas, Bart.

Meisjes: Tessa, Isabel of Annabel, Rebecca.

Welke drie dingen die ik aan mijn kinderen mee zou willen geven:

1. Geld sparen, dit kan ik zelf namelijk echt niet.

2. Eerlijk zijn, omdat je met eerlijk zijn het verste komt en ik zelf echt niet tegen liegen kan. 

3. Praten over wat je dwars zit, omdat ik dit zelf pas rond mijn 18e ben gaan doen en ik er achter ben gekomen dat dit heel belangrijk is.

Mijn favoriete restaurant:

Zoals de meeste waarschijnlijk wel weten: 'Het Zusje'. Maar ook vind ik "Het Portret", een friettent, in Hoogerheide wel heel lekker. 

Dit wilde ik als kind worden:

Basisschool juf van groep 1/2. Dit zou ik soms nog steeds wel willen, maar ik ben blij met wat ik nu doe. 

Op mijn bucket list staat nog:

Ik roep al jaren dat ik ooit Marco Borsato een knuffel wil geven. Zijn muziek hielp mij ontzettend in mijn puberteit en in de tijd dat het minder met mij ging. Ik vind het een ontzettende mooie man. 

Favoriete film genre: 

Romantisch, comedy of drama. Het liefst Nederlandstalig. Ik hou van lompe films waar je om kunt lachen, of juist films waar ik heel hard bij moet huilen. Nu is dat bij mij niet zo moeilijk omdat ik ook bij tekenfilms heel hard huil. 

Ik word het meest chagrijnig van: 

Onduidelijkheid. Ik wil weten waar ik aan toe ben. Ik kan er niet tegen wanneer ik bijvoorbeeld met iemand afspreek, maar ik nog niet de tijd weet of wat we precies gaan doen. 

Dit vind je onder mijn bed:

Drie kisten vol met spullen uit mijn kindertijd. Spullen zoals dans dvd's van toen ik nog uitvoeringen danste, bekers die ik ooit gewonnen heb met voetbal of gymmen, briefjes die ik ooit van mensen gekregen heb, vriendenboekjes, mijn knutselmap van groep 1/2, spullen van mijn communie en spullen van mensen die overleden zijn.  

Wat zou ik willen veranderen aan mijn uiterlijk:

Vooral mijn lengte. Natuurlijk zijn er meerdere dingen waar ik wel eens onzeker over ben, maar dat neem ik voor lief. Ik zou wel wat langer willen zijn. Ik ben nu 1.64 m en zou toch graag rond de 1.70 m willen zijn. Wat ik ook wel zou willen is mijn bovenlip iets laten opspuiten. Ik vind het verschrikkelijk, van die meiden met van die hele opgespoten lippen.. Maar ik zelf heb geen bovenlip en zou dit toch wel graag heel licht en subtiel op willen laten spuiten. 

Wat lust ik echt niet:

Zuurkool stamppot, witlof, warme kersen en stoofperen. Ik denk niet dat hier een verklaring bij moet.

Leukste herinnering aan vroeger:

Camping de Braakman, dit is een camping in Zeeland in Hoek. Hier kwam ik vanaf mijn geboorte tot mijn 9e jaar iedere zomer drie weken lang. We hadden er veel vrienden die er ook ieder jaar naartoe gingen in de zelfde weken. Hier heb ik ontzettend leuke herinneringen aan en wanneer ik ook denk aan mijn kindertijd, denk ik daar aan. Als ik ook iets over zou mogen doen zou ik meteen voor dat moment kiezen. 

Helaas is er veel veranderd aan de camping omdat er nieuwe eigenaren zitten en heet het nu 'Marina Beach'. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.