Mijn eerste keer...

Gepubliceerd op 8 mei 2019 om 14:17

Mijn eerste keer...

Liefdesverdriet, roken, ongesteld worden, seks.. het zijn natuurlijk best wel persoonlijke onderwerpen. 'Helaas' is het wel de realiteit en ik vind niet dat ik me  daar voor hoef te schamen. Ik ben ervan overtuigd dat dingen gebeuren met een reden.

Sommige dingen heb je misschien spijt van, andere dingen waren juist heel leuk.. Maar het heeft geen zin om te blijven hangen aan de dingen waar je spijt van hebt, daarom heb ik besloten om er gewoon zo open en eerlijk mogelijk over te schrijven. We maken het tenslotte allemaal mee, voor alles is een eerste keer. 

Ook ben ik echt na gaan denken over alles en moest ik hard lachen om hoe ik, vooral in mijn puberteit, was. 

De veranderingen aan mijn lichaam

Borstgroei

Mijn borsten begonnen al op een best wel jonge leeftijd te groeien, namelijk op mijn achtste. Hier kwam ik achter toen ik met mijn moeder onder de douche stond. Mijn moeder vond mijn tepels erg blauw en wilde meteen de dag er na naar de dokter. Hier werd vertelt dat ik een melkklier had, waardoor mijn borsten vanaf dat moment al zouden gaan groeien. Ik had dus ineens op mijn negende borsten, waar ik me enorm voor schaamde. 

Ongesteld worden

Nog zo iets.. Wat, helaas, ook al op vroege leeftijd bij mij begon. Namelijk op mijn tiende. 

Ik kon al maanden best wel slecht naar de wc, ik had vaak verstoppingen. Mijn moeder zei al: "je moet niet schrikken als je binnenkort bloed 'plast'". Het zal allemaal wel, dacht ik. Ik had echt nog nooit van ongesteld zijn gehoord en wist dus niet wat het in hield, tot ik inderdaad een paar weken later ongesteld werd. Wat een drama.. 

Ik sliep dat weekend bij een vriendin en tijdens het plassen en afvegen ontdekte ik ineens dat er bloed op mijn wc papiertje zat. IK SCHROK ME ROT!! Ik was volledig in paniek en ik wilde eigenlijk meteen naar huis toe. Ik had namelijk geen idee wat ik moest doen en het tegen mijn vriendin of haar ouders vertellen durfde ik niet. 

De rest van mijn basisschooltijd was niet meer het zelfde voor mijn gevoel, ik schaamde me kapot. Iedere dinsdag hadden wij bijvoorbeeld schoolzwemmen, waar ik één keer per maand niet aan mee kon doen en op de bank moest zitten; iedereen had natuurlijk inmiddels in de gaten wat er aan de hand was en vooral de jongens deden er lollig over. Pas aan het einde van groep 8 werden meerdere meiden ongesteld, nu voelde ze wat ik al twee jaar voelde. 

Schaamhaar

Mijn eerste schaamhaar groeide ongeveer in de zelfde tijd als dat ik ongesteld werd. Fijn, nog zo iets om me diep voor te schamen. Terwijl alle meiden in hun nakie door heel de kleedkamer van het zwembad huppelde, stond ik als enige met een handdoek rond mijn lichaam moeilijk te doen. Nog niemand had schaamhaar en hier kon ik dus moeilijk mee om gaan. Vaak deed ik mijn bikini 's ochtends al thuis aan, zodat ik alleen moeilijk hoefde te doen na afloop van het zwemmen. Tot ik een keer thuis mijn ondergoed vergeten was.. Ik ging niet met een klets natte bikini in de klas zitten natuurlijk, dus besloot ik om niets aan te doen. Misschien de volgende keer toch maar gewoon je bikini pas op het zwembad aan doen, want helemaal niets aan hebben was verschrikkelijk. 

Nu las ik trouwens net op internet dat een meisje van 4 jaar al schaamhaar en borstgroei had én ongesteld was. Waar heb ik mij al die jaren druk om gemaakt? 

- Mijn groepje vriendinnen, waarvan ik de enige was die alles al had - 

Boys, boys, boys..

Verkering op de basisschool

Mijn eerste "verkering" kreeg ik toen ik in groep 8 zat, met een jongen die een klas lager zat. Getver, niets voor mij. Dit duurde dan ook maar twee dagen, daarna kreeg ik verkering met zijn beste vriend voor twee weken. Dat was namelijk altijd zo, de halve school had al met één van de twee gehad. En als je dan de een beu was, ging je naar de ander toe. Zo kregen ze steeds elkaars 'afdankertjes'. 

Dit heb ik bij beiden ook echt niet in hun gezicht uitgemaakt. Bij de een heb ik geregeld dat een vriendin van mij het gewoon in zijn gezicht zei, maar dit boeide hem oprecht niks. Bij de ander heb ik het via MSN uit gemaakt, wat was hij er kapot van.... , dat zei hij dan hè. Maar een dag later had hij verkering met mijn beste vriendin, tja. 

Verkering voor langere tijd

Wat heb ik trouwens een enorme hekel aan het woord 'verkering'. Oké, om het eventjes allemaal makkelijker te maken noem ik even de namen Ernst en Bobbie. 

Ik kreeg op mijn dertiende mijn eerste, wat langere, 'verkering' met Bobbie. Deze 'verkering' duurde ongeveer 1,5 jaar, tot mijn vijftiende dus. Op zich wel grappig, ik had daar voor ongeveer één maand met zijn beste vriend, Ernst. Maar toen leerde ik Bobbie kennen via de voetbal, waar ik destijds op zat, en maakte het toen meteen uit met Ernst. 

Nou was ik er destijds wel goed in om vriendengroepjes af te gaan, zoals je ook kon lezen bij 'verkering op de basisschool'. Maar als het niet gekker kon, kreeg ik later weer verkering met Ernst, waar ik eerder maar één maandje verkering mee had, hier heb ik uiteindelijk nog één jaartje verkering mee gehad, daarna was het echt klaar, haha. 

Ik heb uiteindelijk, met mijn huidige relatie mee gerekend, 6 vriendjes gehad, waarvan twee 'vriendjes' in mijn basisschool tijd. Valt op zich mee, toch? 

Liefdesverdriet

Als je het mij vraagt; de vervelendste tijd in je leven. De aller eerste 'liefdesverdriet' die ik had was bij Ernst. Ik maakte het natuurlijk uit voor een andere jongen, Bobbie, waar ik uiteindelijk 1,5 jaar verkering mee had. Dit zat me nooit echt lekker. Ik had namelijk wel nog gevoelens voor Ernst en dat ben ik in die 1,5 jaar ook altijd blijven houden, zeer triest voor Bobbie natuurlijk. 

De liefdesverdriet waar ik daarna enorm veel last van had, was toen Bobbie het uit maakte. Ik heb daar toen wel echt 1,5/ twee jaar lang om gehuild en mee gezeten. 

Later kreeg ik dan weer één jaar verkering met Ernst en toen dat uit ging kreeg ik weer, helaas, opnieuw liefdesverdriet wat ongeveer een jaar duurde. 

Gelukkig heb ik er geen trauma's aan over gehouden en ben ik enorm happy op dit moment. 

Zoenen, seks en make-up.. 

Zoen

Mijn eerste "zoen" was denk ik dan op mijn twaalfde, met Ernst.

Die zoen duurde ook letterlijk een uur, zonder te stoppen, bij een bejaardentehuis. Er waren drie ouderen die hun stoel al zo hadden gezet, dat ze in een soort bioscoop rij naar ons konden kijken. We hoorden ze ook van alles zeggen, heel gênant. 

Make-up

Ook hier ben ik veel te vroeg aan begonnen, vind ik zelf. Dit zie je nu ook steeds meer, dat meisjes van 10 jaar 'make-up artist' zijn en vaak beter hun make-up kunnen doen dan dat ik dat kan. 

Ik was ook een jaar of tien toen ik voor het eerst make-up droeg. Het begon met mascara, later foundation (en dan ook echt een dikke oranje laag waarbij ik mijn oogleden niet eens besmeerde en ik dus een soort panda was) en daarna begon ik met eyeliner. Dit had ik eigenlijk allemaal van een vriendinnetje van mij die dat allemaal al droeg omdat ze wat ouder was dan ik (ook maar een jaar hoor, maar dat zeggen we niet). 

Die dikke laag foundation, spinnenpoten als wimpers en eyeliner heb ik ook echt nog wel een lange tijd gedragen.

Nu is het 9 van de 10 keer alleen mascara op mijn bovenwimpers wat ik draag. 

Roken, alcohol en zonder ouders op vakantie

Roken

Mijn eerste keer roken gebeurde eigenlijk een beetje door een soort 'groepsdruk'. Ik had net te horen gekregen op school dat ik van kader naar basis gezakt was (terwijl ik daar voor al van de mavo naar kader zakte) en ik baalde hier dus enorm van. Hoe ging ik dit aan mijn ouders vertellen en waarom was ik zo stom om twee niveau's naar beneden te zakken? 

Hoe dan ook, ik was dus weer een niveau lager gezakt en ik ging naar vrienden van mij toe om eventjes mijn gedachten te verzetten. Mijn vrienden zeiden mij dat als ik zou roken, ik mij een stuk beter zou voelen. Dat was dus mijn eerste keer dat ik een sigaret aan geraakt had en ik vond het SMERIG. Toch bleef ik het die dag wel een paar keer doen, lekker eigenwijs! 

Op latere leeftijd rookte ik alleen nog maar tijdens carnaval of bij vrienden die dat ook deden. Heel af en toe doe ik dit nog steeds, tijdens een feestje; een feestroker dus, maar dit komt zelden meer voor.  

Alcohol

De eerste keer dat ik alcohol gebruikte kan ik me eerlijk gezegd niet meer herinneren. Ik weet wel dat dit rond mijn veertiende was, omdat ik vanaf mijn veertiende ging Carnavallen en hier wel eens een rosé biertje, Blue Curaçao of boswandeling dronk, maar ik kan mij niet herinneren dat ik op deze leeftijd ook al echt 'dronken' was. Ik mocht namelijk van mijn moeder absoluut nog geen alcohol. 

De eerste keer dat ik echt dronken was dat moet op mijn 15e geweest zijn. Ik ging met vrienden naar een super leuke 'club'. Nou ja, in die tijd was dat super leuk. Er kwamen vaak 14+ kinderen én je kreeg er alcohol. 

Op de weg terug naar huis moesten we zo'n 24 minuten rijden. Nou, ik denk dat wij wel 1,5 uur er over gedaan hebben. En ik ging toen toch plat op mijn gezicht.. Ik lag helemaal open. De volgende dag voelde ik dat natuurlijk pas, Au! 

Zonder ouders op vakantie

De eerste keer dat ik zonder mijn ouders op vakantie ging dat was eigenlijk pas afgelopen zomer, toen ging ik samen met mijn vriend op vakantie. 

Hier voor ben ik wel twee keer met twee verschillende vriendinnen op vakantie geweest, maar dit vind ik niet echt mee tellen omdat hun ouders er wel bij waren. Buiten dat er wel wat gezoend werd heb ik dus geen spannende verhalen over mijn eerste alcoholistische seks vakantie zonder ouders. Bovendien was en ben ik sowieso geen meisje wat iedere dag veel alcohol moet drinken en met jan en alleman naar huis gaat. 

- De heftige vakantie zonder ouders - 

Operatie 

Ik heb al wel verschillende operaties achter de rug. Eigenlijk vooral operaties die dingen veranderde aan mijn lichaam. Nee ik heb geen botox, borstvergroting of wat dan ook gedaan. Maar gewoon simpele operaties zoals mijn tenen recht zetten. Ja mijn tenen. 

Mijn eerste 'operatie' was denk ik buisjes in mijn oren zetten, maar dat vind ik nou niet echt een operatie.. Dus de eerste is dan toch mijn tenen recht zetten, de middelste tenen aan beiden voeten. Die tenen liepen zo wat onder elkaar door. De chirurg heeft mijn beiden tenen gebroken en er vervolgens een ijzeren pin doorheen gezet waar ik 8 weken mee moest lopen. Heel eng en pijnlijk dus. 

Voor de operatie werd ik onder narcose gebracht, maar tijdens het inbrengen van de narcose werden nog een paar vragen aan mij gesteld. Wat ik sowieso niet snap, want ik was al hartstikke suf. Zo werd er gevraagd of ik medicatie gebruikte. Waarop ik antwoordde: "Nee, alleen iedere dag de Morning After pil...." Dit weet ik zelf niet meer, maar dit vertelde mijn moeder mij na afloop van de operatie. Ik schaamde me dood. 

Tante worden

Tot slot het tante worden. Dit is als laatste gebeurt, namelijk afgelopen maart. 

Ik heb drie broers, dus het zat er dik in dat ik een keer tante zou worden. Mijn broers zeiden altijd dat ze zeker wisten dat ik de eerste was die een kind zou krijgen, omdat ze mij wel zo'n "dom" persoon vonden om op haar 16e al zwanger te zijn. Niet dus. Ik ben nu bijna 22 jaar en heb nog steeds geen kind. In plaats daar van heeft mijn oudste broer met zijn vriendin een heel mooi meisje gekregen, Juul. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.