Mijn 2019

Gepubliceerd op 31 december 2019 om 18:15

In een jaar kan ontzettend veel gebeuren. Je kan een nieuwe baan krijgen, trouwen of juist scheiden, te maken krijgen met overlijden, een baby krijgen, een huis kopen en noem zo maar op. Ook bij mij was 2019 op sommige momenten echt wel een grote rollercoaster. Ik heb heel veel twijfels gekend, veel gelachen maar ook heel veel gehuild. Ik heb geleerd, maar ook zeker wel genoten. 

Ik ben normaal nooit zo van het terugkijken op een jaar. Best raar eigenlijk, want als het gaat om vervelende dingen die ik mee maak dan blijf ik daar al snel en lang in hangen. Maar ik sta aan het einde van het jaar nooit echt stil bij wat er nou eigenlijk het hele jaar door gebeurt is. Daarom vond ik het dit jaar eens tijd om daar even wel over na te denken en ik heb besloten om gewoon van het begin tot het einde van dit jaar de hoogtepunten er uit te halen. 

Verbouwing huis

De grote verbouwing thuis. Op zich heb ik hier niet veel last van gehad, buiten dat het echt een grote puinzooi was, alles onder de smoor zat en ik meer op mijn kamer zat dan dat ik nog beneden was. Het heeft even mogen duren en het was niet altijd even leuk, maar het is nu af en een hele verbetering met voor de verbouwing. 

Werken 

Dit was het eerste jaar dat ik echt fulltime ging werken, het eerste jaar dat ik niet meer naar school hoefde. Ik ben namelijk vorig jaar december afgestudeerd.

Ik had ontzettend veel zin om te werken, maar de vakanties waren enorm wennen. Vakantie had ik namelijk niet meer. Tenminste, niet samen met de schoolvakanties. Verder ga je natuurlijk meedraaien in de werkwereld en ik begon afgelopen september toch school wel te missen. Niet te geloven dat ik dat ooit zou gaan zeggen. Maar oprecht. Niet vanwege mijn werk, want ik vind mijn werk super en ik heb het er heel erg naar mijn zin, maar het doorgroeien en het leren mis ik.

In 2020 zal ik dus waarschijnlijk ook weer een studie naast mijn werk gaan volgen, namelijk kinder- en jeugdpsychologie.  

Parijs 

Dit was een ervaring waar ik nog heel vaak aan terug denk. Een ervaring waar ik op het moment zelf heel verdrietig en bang van werd, maar waar ik nu heel veel spijt van heb dat ik niet gewoon meer genoten heb. Ik heb deze ervaring gezien als iets negatiefs, heel lang, terwijl ik steeds meer ga beseffen dat ik op dat moment er gewoon nog niet klaar voor was. Ik zat niet lekker in mijn vel en het was niet het juiste moment om zo'n stad te bezoeken waar zo veel dingen gebeuren en waar zo veel mensen zijn. Ik denk dat als ik er nu heen gegaan was met hoe ik er nu in sta, dat ik het een hele leuke stad gevonden had.  

Tante worden

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit hét hoogtepunt was van dit jaar. Ik werd tante van een super lief, vrolijk en mooi meisje waar ik ontzettend trots op ben en heel veel van ben gaan houden. Ik overdrijf dan ook niet wanneer ik zeg dat zij, hoe klein ze ook is, mij uit de negatieve sleur heeft getrokken waar ik in gezeten heb. Dit is ook echt wel een ding waar ik heel erg van geniet, iedere keer wanneer ik weer bij haar ben.

Tegelijkertijd is de band met mijn broer en schoonzus ook heel erg gegroeid. Ik zie hun ook veel vaker nu wat ook super fijn is. Iets wat ik jaren geleden niet had gedacht, gezien mijn broer en ik exact het zelfde zijn en dus ontzettend konden botsen met elkaar. Nu ga ik wekelijks, soms zelfs dagelijks, langs om even gezellig te kletsen.

Blog

Waar ik ook veel plezier in heb gehad is het maken van mijn website, iets waar ik ook echt wel trots op ben. Ik heb altijd gezegd dat ik een boek wilde schrijven, werkstukken maken leuk vond en gewoon mijn creatieve gang kon gaan. Dat is, al zeg ik het zelf, ook wel echt gelukt. Ik plaats niet wekelijks iets, al zou ik dit wel graag willen, maar ik heb er wel plezier in. Ik krijg ook veel positieve reacties, ook van mensen die ik niet eens ken. Ik ben blij dat ik mijn eigen, soms wat drukke, verhalen kan delen en andere hier dan ook mee kan vermaken. 

Rijbewijs

Eindelijk, ik heb hem; mijn rijbewijs. Wanneer ik hier precies mee begonnen ben zou ik niet meer weten, maar het duurde lang. Steeds had ik geen zin meer om te lessen, waardoor het de ene rijles heel goed ging en de andere rijles weer heel slecht. En mijn theorie.. man, wat een ellende was dat. Hoe goed ik ook ben in leren, dat theorie examen is echt het vervelendste examen geweest van alle examens die ik ooit gedaan heb. Ik heb hier dan ook twee keer over moeten doen, waar ik ontzettend van baalde. Net op de valreep, voor mijn theorie examen niet meer geldig was, heb ik ook mijn praktijkexamen gehaald. Dit na maarliefst 3 keer. Maar goed, 3 keer is scheepsrecht zeggen ze toch?

Nu weet ik niet goed of ik nog kan fietsen, gezien ik iedere dag met de auto rij. Waarom heb ik hier zo lang over moeten doen? 

Marco Borsato in de Kuip

Buiten dat ik tante werd, was dit ook wel het leukste van dit jaar. Ik heb altijd gezegd dat ik Marco Borsato heel graag wil ontmoeten voor dat ik dood ga. Nu is dat nog niet gelukt, maar ik hoop ook nog lang niet dood te gaan, haha.. Maar ik heb hem wel eindelijk live mogen zien! Voor zo'n grote fan als ik is het eigenlijk bizar dat ik nog nooit bij een live optreden van hem geweest ben. Toen mijn vriend mij dit als cadeau voor kerst gaf, en ook nog eens in de kuip, was ik super blij. Ik kijk ook zeker nog vaak de filmpjes terug. Ik wil weer! 

Afvallen

In april ben ik begonnen met mijn levensstijl totaal om te gooien. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik beter in mijn vel ging zitten. Ik ben in totaal 15 kg afgevallen tot nu toe, wat nu na de kerst wel weer 3 kg bij zal zitten maar daar zit ik niet mee. Ik voel me fijn nu en ik wil er uiteindelijk nog graag 5 kg af. Maar daar heb ik genoeg tijd voor in 2020. 

Kroatië

Ik blijf het zeggen, dit is het mooiste en leukste land. In dit land voel ik me heel fijn en heb ik zo veel leuke herinneringen. Ook dit jaar ging ik, na jaren, weer naar Kroatië met mijn ouders. Ook nu was het er heel fijn en ik heb geen enkel moment gehad dat ik naar huis toe wilde. Juist toen ik naar huis vloog had ik een brok in mijn keel, ik wilde daar blijven. Ik heb dit jaar daar dan ook een stukje extra genoten. 

Voetbalkamp 

'Ja dag, ik ga dat echt niet doen', zei ik vol overtuiging toen mijn schoonzusje vroeg of ik met haar leidster wilde zijn. Ik zou daar twee nachten moeten slapen, heel het weekend bezig zijn en spelletjes doen en om 7.00 's ochtends moeten zwemmen. Echt niets voor mij dus.

Maar ik ben heel blij dat ik het wel gedaan heb. Want ondanks dat ik in dat weekend 4 uur geslapen heb, het steenkoud was, de tent helemaal blank stond van de regen en ik dus heel de dag bezig was, was het een super leuk weekend. Ook weer een van de leukste dingen die ik dit jaar heb mogen doen. 

Ik ga niet zeggen "dit jaar word mijn jaar", want dat vind ik oprecht zo iets lelijks. Ieder jaar heeft zo zijn leuke en minder leuke momenten, dat zal in 2020 dus ook ongetwijfeld zo zijn. Maar dat vind ik prima, het is goed zoals het is. 

Reactie plaatsen

Reacties

Lian
4 jaar geleden

Wat mooi omschreven,je bent een lieverd en een leuke collega,hoop dat je in ons team komt,een mooi jaar gewenst voor je,x lian

Monique
4 jaar geleden

Wat leuk geschreven; het leest lekker weg, zo herkenbaar. En wat mooi dat ik in je terugblik lees dat je ook vooruit kijkt een nieuwe studie begint. Goed dat je zo voor jezelf kiest. Succes en de beste wensen!