Struggles, struggles, struggles.

Gepubliceerd op 10 februari 2020 om 19:54

Ken je dat, dat je al dagen (misschien weken of zelfs maanden) op zoek bent naar dé sneakers voor aankomende zomer. Of dat je naar de kapper moet, maar je weet eigenlijk niet wat je precies wilt met je haar. Of dat je twijfelt over het zetten van een piercing / tattoo omdat je niet precies weet wat je nou eigenlijk wilt. 

Ik struggle dus echt dagelijks met dit soort dingen en ik vraag me echt af of meerdere mensen dit hebben. Misschien weer een typisch vrouwen dingetje, kan natuurlijk ook hè. 

Over het algemeen ben ik echt best wel een impulsief persoon, maar toch zijn er van die kleine rot dingen waar je soms eeuwen over na kan denken. 

Voorbeelden die ik dagelijks tegen kom bij mezelf: 

  • Je wilt graag een mooi lichaam, maar eten is je leven en je haat sporten. Daarbij, wat is nou eigenlijk een mooi lichaam. Ik vind mezelf het mooist en het gezelligst als ik met mijn vette kaas-chips handen ijs uit een grote Ben & Jerry Cookie Dough bak schraap met een lepel. 
  • Je wilt een tattoo, maar denkt eigenlijk ook weer véél te lang na over het oude gerimpelde lichaampje wat je over 60 jaar hebt. Dan staat dat Woezel & Pip plaatje op je arm echt niet zo chique meer. 
  • Je wilt een piercing in je oor, maar eigenlijk maak je jezelf van te voren al helemaal gek omdat je bang bent dat het gekraak in je kraakbeen, tijdens het zetten, je een gehoorbeschadiging oplevert. 
  • Je wilt je haar laten knippen, liefst in een boblijntje omdat je dat ‘wel vet’ vind bij andere vrouwen. Maar gaat ineens nadenken over dat je dan weer 100 jaar moet wachten tot je haar weer lang is, gezien je vaak de volgende dag verschrikkelijke spijt hebt van je actie. Daarbij staat kort haar bij die ene outfit weer net wat oma-achtig. En ik ben pas in de twintig, dat is dus niet best. 
  • Je bent al een half jaar opzoek naar dé perfecte sneaker voor de aankomende zomer. Terwijl je al lang weet dat je uiteindelijk toch weer thuis komt met een veilige WITTE sneaker van een standaard merk als Adidas of Nike, om vervolgens weer aan te doen op mijn werk, wat dan weer als effect heeft dat ze binnen een week afgetrapt en zwart zijn.

 

Of gewoon van die hele kleine simpele voorbeeldjes (niet dat dit hierboven nou echt de drama's in het leven zijn, maar goed): 

  • Je moet vet nodig naar de wc, maar zit eigenlijk wel lekker in je serie. Waardoor je na een uur ophouden gewoon knalrood word, je het heet krijgt, toch maar chagrijnig uit je luie holletje komt, om vervolgens alsnog te gaan plassen. Iets waar je, als je dat een uur geleden al gedaan had, al lang vanaf had kunnen zijn. 
  • Je bent gesetteld in je bed, bent eigenlijk net niet moe genoeg om te slapen, maar wel te moe om even je laptop of afstandsbediening te pakken die één meter van je bed vandaan ligt. Je ligt eerst even een kwartier chagrijnig te draaien, omdat je gewoon even niet meer kan met jezelf. Vervolgens besluit je uiteindelijk toch maar om even je hand uit te steken en het geen te pakken wat je wilde pakken. Maar eigenlijk ben je al zo chagrijnig door het twijfelen, dat de pret er al vanaf is en je dus toch maar gaat slapen. 
  • Je wilt eten, puur om het eten (dus niet omdat je echt honger hebt), maar weet eigenlijk niet wat je wilt eten. In zo'n geval kan ik je gewoon aanraden om iets ongezonds te eten, want dat smaakt toch altijd wel goed. Ondanks dat je van te voren nog denkt; 'Nehh, die halve zak Doritos Chips heb ik geen zin in'. Maar laten we heel eerlijk zijn, honger heb je toch niet en eten is op dat moment eten, toch. 

 

En zo zijn er honderdduizend miljoen meer dingen dat ik denk ja, ze zit weer in haar menopauze. Maar waarom. Waarom doe ik inderdaad geen dingen waar ik al jaren over na denk. Waarom moet dat nadenken zo verschrikkelijk lang duren? Zoals ik al zei ben ik een heel impulsief persoon. Maar waarom komt die impulsiviteit alleen naar boven wanneer ik op het punt sta om het lompste ooit in mijn leven te doen.

 

Ik weet het niet en ik ga er ook nooit achter komen ook. Het is ook niet dat ik, na het schrijven/frustratie uiten van dit,  dit zal gaan veranderen. Want vanavond lig ik weer gewoon lekker in mijn bed, draai ik weer 100 rondjes omdat ik eigenlijk moet plassen en ook zin heb in eten en lig ik uiteindelijk met die kaaschips handen te scrollen over mijn Instagram, huilend, kijkend naar modellen. 

 

Nou, sorry voor het verspillen van je tijd, groetjes. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.